Fejl 53 – Apple undskylder og frigiver opdatering

error-53-pixelpusher

 

Fejl 53/error 53 var en besked der mødte rigtig mange iPhone-brugere, efter at have installeret iOS9 opdateringen på iPhone 5S, 6 og 6 Plus. Fejlen skete i forbindelse med opdateringen, hvis man havde fået skiftet telefonens “home” knap af en anden reparatør end Apple.

Den umiddelbare grund til dette var at “home” knappen også huser fingeraftrykslæseren (Touch ID) – hvilket i forbindelse med IOS9 opdateringen fik telefonen til at konkludere at telefonen ikke længere var sikker. Resultatet af fejl 53 var en ubrugelig telefon man ikke længere kunne få adgang til, og hvor alle billeder og data dermed var mistet.

Efter mange opråb, trusler om kollektive søgsmål og stor generel utilfredshed, er Apple nu krøbet til korset og indrømmet deres fejl.

“Vi undskylder for generne. Det var designet til at være en fabrikstest, og det har ikke været hensigten, at den skulle ramme forbrugerne” (Kilde: Techcrunch).

Sammen med denne undskyldning har Apple frigvet en softwareopdatering, som skulle rette fejlen og gøre de ramte brugeres telefoner brugbare igen. Man skal dog ikke forvente at kunne benytte fingeraftrykslæseren (Touch ID) med den nye “Home” knap. Denne funktion bliver nemlig deaktiveret ved den nye opdatering, men til gengæld kan man igen benytte sin fejlramte iPhone. Det skal tilføjes at Touch ID igen vil kunne benyttes hvis man få udskiftet sin “Home” knap til en original på et autoriseret Apple værksted.