ARMA 3 anmeldelse (PC)

Jeg befinder mig i bunden af ​​en stor ø , med en stor trup på 10 soldater ved min side og under min kommando. Da jeg kigger på mit kort for at se hvor jeg er, og se på nærliggende steder , står det klart at vi har en lang rejse foran os gennem fjendtligt territorium for at nå i sikkerhed.

Vi går rundt i et par øjeblikke og diskuterer den bedste rute at tage. Skal vi følge de almindelige veje eller gå langs kysten? Skal vi gå til fods eller forsøge at finde køretøjer i fjendens militære baser? Er der en knap for at hente et kompas? eller skifte til granatkaster?

Arma-3-Image-1Til sidst beslutter vi at gå op til fyrtårnet og se, hvad vi kan gøre derfra , men før vi når derhen , ser vi en pansret mandskabsvogn komme over bakken, og flere soldater strømmer ud og begynder at skyde på os.

Hvem af os har RGP’en?  Åh, han er allerede død … Hvor er hans krop ? Kan jeg få fat i ro ….
I samme øjeblik tog jeg en kugle i brystet og døde.

Med tæt på one-hit kills og uden respawns ville vi have tabt inden der var gået 5 minutter, men heldigvis giver netop denne mission mulighed for det. Arma 3 er ikke et gæstfrit miljø for dem der ikke ved hvad de laver. Og det er som heller ikke særlig indbydende, selv hvis du gør.

På mange måder er mængden af ​​indhold i spillet fantastisk. Der er nu hele to smukke øer du kan spille på – STRATIS og Altis – og der er et væld af nøjagtigt gengivet militært isenkram at lege med,  fra geværer hele vejen op til helikoptere og droner.

Tilføjelsen af ​​Altis i særdeleshed er noget af en bedrift, der rummer hele 270 km² i forhold til Stratis’ 20 km². Det er absolut enormt og formår at holde en pæn grad af variation, fra de store Salt Flats i øst til den bjergrige region i Vest. Det vil tage dig lang, lang tid at krydse den, og du vil sandsynligvis være nødt til at stoppe for brændstof på vejen. (Ja, så realistisk er det)

Arma-3-HeliMed hensyn til gameplay, føler jeg lidt at det er for stiv en simulering. Jeg tror at ​​den bedste sammenligning jeg kan komme på er Gran Turismo 5, som også er hård og brutal i sine struktur. I Arma 3 er kommandosystemet kompliceret, kontrol ordningen spredt ud over hele dit tastatur, og handlingen kold, beregnet og brutalt nådesløs. Men i modsætning til Gran Turismo, betyder det ikke at det forsøger at holde din hånd og assistere dig igennem spillet.

Undervisningen sker i høj grad ske tooltips i singleplayer scenarier, men der er så meget at tage fat i. Når du f.eks.  kommer til at flyve en helikopter (og det er ikke en særlig let opgave, er tastaturlayoutet faktisk velegnet til at styre sådan et møl. Men ikke før du har sat dig ind i alle de små finurlige genveje.

Nu kan det måske alt sammen lyde meget negativt, og som et spil der er noget nær umulig at komme i gang med. Men sandheden er at det er en fantastisk krigsoplevelse.  Det er et spil der leverer både fantastisk indhold, men som også har sine mangler. Men til dig som er træt af den lidt arkadeagtige følelse man får i f.eks. Battlefiel eller Call of Duty, er det helt sikkert spillet for dig.

Hvis du blot har tålmodighed i starten, vil det være en fantastisk spil oplevelse.

Good luck on the battlefield soldier!