Sådan får du et domænenavn

domaenenavn

Jeg vil i nedenstående artikel forklare hvordan man får et domænenavn, samt hvad man skal være opmærksom på.

Hvis man ønsker at oprette en hjemmeside, skal man have et domænenavn. Man kan også bruge domænet til andre ting end hjemmesider. Man behøver ikke at lave en hjemmeside for at få gavn af et domænenavn. F.eks. kan man bruge sit domænenavn til at modtage e-mail.

 

 

Køber du f.eks domænenavnet “hansen.dk”, så kan du f.eks. lave en e-mail adresse der hedder “mail@hansen.dk”. Kort sagt kan du selv vælge hvad der skal stå foran “@hansen.dk”.

Hvor køber man et domæne?
I Danmark bestiller man normalvis sit nye domæne sammen med et såkaldt webhotel. Et webhotel er groft sagt der hvor du opbevarer din hjemmeside, databaser, billeder, e-mail osv….kort sagt alt hvad der har med din hjemmeside og mail at gøre.  Ønsker man udelukkende at bruge sit domænenavn til e-mail, så kan man nøjes med at købe et såkaldt mailhotel.

I Danmark er kan nævnes f.eks. One.com, Wannafind, Gigahost og Unoeuro. Disse er alle veletablerede firmaer med styr på tingene. Der findes dog mange flere end dem, og i sidste ende kommer det an på behov sat op imod pris.

I gennemsnit koster et webhotel ca. 300 kr om året inkl. domæneafgift.

Almindelige endelser ved køb af domænenavne
De mest almindelige top level domæner / domænenavns-endelser som danske hjemmesider bruger er .dk .com .net og .org.

Andre domænenavns-endelser kunne være:
ru, ag, dk, bz, eu, hn, info, co.uk, lc, name, cc, mn, biz, de, sc, mobi, nl, vc, tel, tv, me.uk, me, us, org.uk

Når man har et domænenavn der ender på .dk så vil søgemaskinerne automatisk vide at domænet hører til i Danmark. Det er med andre ord en dårlig idé at registrere et .dk-domænenavn, hvis man med sin hjemmeside vil henvende sig til f.eks. engelsktalende brugere.

Må man købe et domænenavn med henblik på videresalg?
Som udgangspunkt ja. Så længe man f.eks. ikke prøver at sælge et .dk domæne. Det må man nemlig ikke. De eneste domæner der må handles med er de såkaldte “Top Level Domæner” (.com  –  .org  –  .net). Disse må handles til den helt store guldmedalje, og priserne på de mest populære er før røget op i flere millioner.

 

Tags:, ,