Installer Windows 7 – sådan gør du

windows7I denne guide vil jeg vise dig hvordan du kan installere Windows 7. Det første du skal gøre er at tage backup af dine data. Når du formaterer en computer, vil du miste alle dine filer og data. Programmerne kan ikke backes op, og de er nødt til at blive geninstalleret. Alle filer, inklusive dokumenter, musik, billeder og videoer som du ønsker at gemme, skal kopieres til en backup placering.

Du kan bruge dvd’er, cd’er, eksterne harddiske, flash-drev, eller sky, afhængigt af hvor mange data du har at tage backup af.

 

Installer Windows 7

1
Sæt din BIOS til at starte fra cd. For at gøre dette, skal du genstarte computeren og trykke på “setup” tasten, når producentens logo vises. Nøglen til at gøre dette, vil blive vist, og varierer fra producent til producent. De mest almindelige taster er F2, F10, F12 og Del.

Når du er i BIOS-menuen, skal du vælge menuen Boot. Ændre rækkefølgen af ​​enheder, så din computer starter fra cd’en, før opstart fra harddisken. Gem dine ændringer og afslut. Computeren vil genstarte. Hvis du installerer fra en flash-drev, så bliver du nødt til at sætte BIOS til at starte fra flytbare lagermedier.

2
Hvis din windows dvd/cd er sat i, og BIOS er indstillet korrekt, vil du se en meddelelse, der siger “Tryk på en tast for at starte fra cd …”.
Tryk på en tast på tastaturet og installationen af ​​Windows 7 vil gå i gang.

3
Vælg dine præferencer. Du vil blive bedt om at bekræfte din sprog, tid og valuta format, samt tastatur eller input metode. Vælg de ønskede indstillinger for dig og klik på Næste.

4
Klik på Installer nu.  Når du har klikket, vil Setup begynde at indlæse de filer, der er brug for for at fortsætte.

5

Læs og accepter vilkårene. For at fremme, skal du angive, at du har læst og accepterer Microsofts vilkår for anvendelse. Vær sikker på at læse den, så du kender dine rettigheder og begrænsninger som bruger.

6
Vælg Brugerdefineret installation. Dette vil give dig mulighed for at udføre en ren installation. Formatering af computeren betyder i bund og grund at du fjerner samtlige data på den pågældende disk.

7
Vælg den partition hvor dit eksisterende operativsystem ligger og klik på knappen “Avanceret”. Vælg “Formater” for at fjerne den gamle installation.
Når formateringen er færdig (tager kun et øjeblik), vælger du igen partitionen, og klikker på “Installer”.

8

Vent, mens Windows installerer filerne. Denne del af processen kan tage op til 30 minutter.

Windows vil automatisk genstarte computeren, når du er færdig.
Setup vil starte igen, og en besked vil fortælle dig, at installationsprogrammet opdaterer indstillinger i registreringsdatabasen.
Setup vil derefter konfigurere computerens services. Det sker hver gang du starter Windows, men vil ske i baggrunden næste gang.
Et nyt vindue vil åbne og lade dig vide, at Windows er ved at afslutte installationen. Computeren genstarter igen, når den er færdig.
Setup vil nu indlæse drivere og tjekke videoindstillinger. Denne del kræver ikke nogen input fra dig.

9
Indtast dit brugernavn og computernavn. Dit brugernavn vil blive brugt til at logge ind på computeren og personliggøre din konto.
Du kan tilføje flere brugere senere via Windows 7 kontrolpanelet.
Windows vil bede dig om en adgangskode. Dette er valgfrit, men anbefales, især hvis computeren vil være tilgængelig for andre brugere end dig selv. Hvis du ikke vil have en adgangskode, skal du lade felterne stå tomme, og klikke på “Næste”.

10
Indtast din produktnøgle. Denne er på 25 tegn, og fulgte med din kopi af Windows.

11
Vælg dit Windows Update mulighed. For at sikre at din kopi af Windows kører sikkert og stabilt, anbefales det at du vælger en af ​​de to første muligheder. Den første mulighed vil installere alle opdateringer automatisk, den anden mulighed vil fortælle dig, når vigtige opdateringer er tilgængelige.

12
Vælg din dato og tid.

13
Vælg Netværk. Hvis computeren er tilsluttet et netværk, vil du blive givet en mulighed for at identificere dette netværk. De fleste brugere vil vælge Hjem eller Arbejds netværk. Hvis din computer bliver brugt på et offentligt sted, vælg da Offentlig netværk. Brugere af mobilt bredbånd bør altid vælge Offentligt netværk.

Windows vil nu forsøge at forbinde din computer til netværket. Denne proces er fuldstændig automatiseret.

14
Installationen er nu færdig.