Apple iphone 5s anmeldelse

Jeg har nu haft min nye iPhone i 2 måneder, og synes at det var på tide at lave en iPhone 5s anmeldelse.

Jeg opgraderede fra en iPhone 5, og ved helt ærligt ikke om jeg forventede at jeg ville kunne mærke den helt store forskel. Den ligner den gamle, lyder som den gamle og føles stort set som den gamle. Det kan være svært at få øje på innovationerne, men det betyder jo ikke at der ikke er nogen.

iPhone-5S

For selvom designet og størrelsen på iPhone 5s ikke har ændret sig siden 5’eren, er der en masse nye features der har sneget sig indenfor i den slanke ramme. For eksempel er iPhone 5s udstyret med en fingeraftrykslæser, kendt som Touch id, der giver brugeren mulighed for at komme ind i sin telefon ved at placere sin finger på homeknappen for at låse telefonen op. Opsætningen af Touch ID tager kun et par minutter, hvor du vil blive bedt om at placere fingeren på skanneren i forskellige positioner, så det er muligt at vende fingeren på hovedet osv.

Efter at have fået alle de data der er behov for, vil Touch ID give dig mulighed for at låse din telefon op uden en adgangskode. Det vil også give dig mulighed for at foretage indkøb fra AppStore uden nødvendigvis at skulle bruge en adgangskode. Touch ID gemmer dine fingeraftryk i en særlig krypteret hukommelse på enheden, således at ingen andre kan få adgang til dem. Udover Touch id, leveres iPhone 5s også med en opgraderet 64-bit A7-processor, en forbedret flash og et meget bedre kamera. Og selvom den efterhånden lille 4″ skærm er det jeg vil kalde for en “praktisk ulempe” ved telefonen, er den stadig fantastisk at se på og røre ved.

M7 bevægelses processoren er en anden interessant feature som 5s bringer til bordet. Den har til funktion at indsamle data fra kompas, gyroskop, accelerometer m.m, og bruger disse data til at fastslå din telefons “status”. Det betyder at den kan se om du er til fods eller kører. Kort applikationen vil også ændre typen af ​​anvisningerne, afhængigt af om du kører eller går. Kort sagt er det en enhed, der har evnen til at fastslå, hvad du laver med telefonen på alle tidspunkter.

iPhone-5S-SlimJeg vil ikke sige at jeg har fortrudt at jeg opgraderede, men jeg gjorde det jo nok udelukkende fordi jeg er og bliver lidt af en gadget nørd. Dermed ikke sagt at det ikke er en fantastisk telefon, for det er det helt sikkert. Det er bare ikke et stort nok spring fremad fra 5’eren – i hvert fald ikke før man begynder at kunne udnytte 64 bit processoren. Men det skal nok komme.

Ellers kan man jo vælge at “Jailbreake” sin iPhone, og åbne op for en masse nye muligheder. Jeg har skrevet en lille guide til dette, som du kan læse her: Jailbreak din iPhone

Så med mindre du meget gerne vil kunne låse telefonen op med dit fingeraftryk, vil jeg mene at du roligt kan beholde din iPhone 5 lidt endnu.