Microsoft Outlook til iOS

outlook_ios_pixelpusher

Microsofts Outlook app til iOS blev udgivet i januar 2015, og fik allerede på daværende tidspunkt gode anmeldelser. App’en understøtter tjenester som Gmail, Exchange, Yahoo Mail samt pop3/imap.

Så er Microsofts mobile Outlook klient al hypen værd? Personligt jeg har nu brugt den i de sidste 4 måneder, og jeg har ikke på noget tidspunkt følt behovet for at åbne hverken Gmail app’en eller Apples standard ios mail app.

Funktioner
Opsætningen af e-mail konti er temmelig let. Du kan oprette flere konti og endda vælge om du vil se hver indbakke separat eller se dem alle samlet på samme sted. Bare træk fingeren fra venstre kant mod højre, og du vil kunne se oversigten over mapper og indbakker – nøjagtig som hvis du kiggede på desktop versionen.

I modsætning til klienter som f.eks. Gmail, har Outlook valgt at gøre det mere overskueligt for dig der modtager et hav af e-mails fra mange forskellige afsendere. De har nemlig introduceret det de kalder for en Fokus indbakke. Fokus indbakken viser dig de e-mails der kommer fra dine personlige kontakter og kolleger.

Fanen ”Andre” viser dig e-mails fra f.eks. facebook, ordrebekræftelser, kontoudtog, og andet som ikke nødvendigvis er super vigtigt at se med det samme. Det gode ved dette er, at det vil gøre din vigtigste indbakke meget overskuelig. Ulempen er naturligvis hvis venter på en vigtig mail fra en der ikke er blandt dine kontakter eller kolleger, så kan du komme til at overse den, da den ikke dukker op i din primære indbakke. Er man ikke interesseret i Fokus funktionen, kan denne deaktiveres i indstillingerne.

Outlook giver dig også mulighed for at benytte swipe gestures. Det vil sige at du ved at swipe fingeren enten til højre eller venstre på en e-mail, kan eksempelvis slette eller sætte flag ved en e-mail. Men i modsætning til apples egen mail app, giver Outlook dig muligheden for selv at vælge hvad der skal ske når du swiper til højre eller venstre.

Du kan angive Ingen, Flag, Marker som læst, Slet, Arkiv, tidsplan og Flyt. Du kan desuden filtrere e-mails i indbakken, enten i henhold til ulæst, flag eller dem med vedhæftede filer.
Man finder desuden indbygget kalender samt synkronisering med Google Drive, Dropbox og OneDrive.

Konklusion
I modsætning til Gmail, som ofte kan tage flere minutter om at indlæse en besked – føles Outlook meget hurtigere. Og for en krævende bruger der er afhængig af e-mail til både arbejde og privatliv, er Microsofts app meget brugbar. Grunden til dette er især at kalender og e-mail er så tæt forbunden, og giver gode muligheder for synkronisering. Desuden figiver Microsoft jævnligt nye opdateringer til app’en, med nye funktioner og muligheder.