Professionelle billeder med iphone

iphonefoto_hvordanguide2

I dag har vi altid mobiltelefonen med os – det være sig i pungen, i lommen, eller måske siddende i et bælte. Dette gør mobiltelefonens kamera til mange menneskers førstevalg, når der skal tages billeder. Ikke nødvendigvis fordi folk bedre kan lide at bruge telefonen frem for et “rigtigt” kamera, men fordi den er bekvem og altid tilgængelig. Det bedste kamera er altid det du har med dig, så her er nogle tips til at hjælpe dig med at tage professionelle billeder med iphone

1. Lær hvad dit mobilkamera kan
Som med ethvert andet kamera, er du nødt til at sætte dig ind i hvordan du betjener kameraet i din mobil, før du kan tage de fantastiske billeder.

Hvis standard kameraet i din iphone ikke i stand til at gøre hvad du vil, så husk at smartphones som iPhone tillader dig at hente en masse avancerede foto apps fra apples Appstore. De bedste af disse kan gøre dit iphone kamera næsten ligeså avanceret som et spejlreflekskamera, og tilføje fokus effekter, give dig kontrol over hvidbalance, lukkerhastighed og en masse andre avancerede funktioner. Nogle af disse apps er gratis, men de bedste ligger fra 7 – 19 kr.

2. Rolige hænder
Kamerarystelser er noget der plager rigtig mange fotografer, og her er mobiltelefoner absolut ingen undtagelse. Dette skyldes at de fleste mennesker der tager billeder med deres mobil, holder telefonen langt ud fra deres krop, hvor det bliver næsten umuligt at undgå rystelser i armen.

Da der ikke er nogen egentlig “søger” kan man ikke holde en telefon op til øjet eller bringe det tæt ind i til kroppen,  for at forsøge at stabilisere sit skud. Der er dog alligevel noget man kan gøre for at forsøge at undgå disse rystelser.

– Hold telefonen med to hænder for at minimere rystelser.

– Brug et stativ.

– Støt hånden mod en væg, gelænder eller andet der måtte være i nærheden.

3. Komposition er vigtig
Når du ikke har en masse kontrol over, hvordan dit kamera (i dette tilfælde iPhone) registrerer et foto, er du nødt til at bruge mere energi på den helt rigtige komposition. En rigtig komponering kan hjælpe med at overvinde en lang række problemer med f.eks eksponering, blød fokus og billedstøj. Det kan ikke kurere alt, men det kan ofte redde et foto der ligger lige på kanten.

5. Iphone kamera på steroider
Som nævnt tidligere findes der mange kamera apps, der kan give dig mere kontrol over kameraet i din telefon. Mange af disse er meget kraftfulde, og vil lade dig tage din fotografering til et andet niveau uden at være afhængig af filtre og andet gejl for at skjule fejl.

Jeg vil gerne anbefale 2 apps, der vil åbne nye muligheder for din iphones kamera.

Camera+  (Besøg deres hjemmeside her)
ProCamera 7
(Besøg deres hjemmeside her)

Hvis du hele tiden bekymrer dig om at tage det perfekte billede, eller hvad andre vil synes om dine billeder, vil du suge glæden ud af din fotografering. Nyd i stedet at tage de billeder DU kan lide at tage, og som DU interesserer dig for.  I sidste ende er det ligegyldigt hvad andre mener om dine fotos. Hvis du er tilfreds med dine billeder, så de er perfekte til dig.

Dygtighed kommer af øvelse, ikke af frustration.

Ønsker du at lære mere om fotografering med iPhone, så kan du læse en masse artikler på nedenstående side. Siden er på engelsk, men hvis det ikke afskrækker dig, så er det bare at komme igang.

Iphone Photography School