Samsung UE46F5005 anmeldelse

samsung_ue46f5005_2

 

 

Leder du efter et nyt LED tv til stuen til under 4.000 kr, bør du måske kigge nærmere på et 46″ Samsung UE46F5005. Et budget på 4.000 kr, er absolut ikke nogen herregård til en ny fladskærm. Ikke desto mindre kan det godt lade sig gøre at finde noget ganske fornuftigt til pengene.

Det er ikke den nemmeste opgave at finde hverken ekspert eller brugeranmeldelser af dette tv på nettet. Det skyldes nok at langt de fleste AV blogs kun anmelder de dyre og mere avancerede modeller. Derfor syntes jeg at jeg ville lave en lille Samsung UE46F5005 anmeldelse, hvilket måske vil kunne hjælpe andre i deres søgen efter et billigt stuealter.

Design og dimensioner

Den slanke ramme omkring skærmen på ca. 2 cm, betyder at bredden holdes nede på 105,9 cm. Rammen har et let glossy finish, dog ikke nær så blank og skinnende som man før har set på produkter fra Samsung. “F” modellen er desuden forholdsvis tynd, og måler kun 4,9 cm i dybden – hvilket må siges at være acceptabelt (ihvertfald i denne prisklasse).

UE46F5005 vejer ind på ca 12. kg, og højden er 62,6 cm (benytter man den medfølgende fod er højden 68,6 cm).

Alt i alt synes jeg faktisk at det er et ganske nydeligt tv med et meget slankt udtryk, som vil klæde væggen i ethvert rum.

Billede

samsung_ue46f5005_4Det vigtigste i enhver form for skærm er billedkvaliteten, og her skuffer denne skærm ikke. Samsung UE46F5005 leverer et billede i fuld hd (1080p / 1920×1080 pixel), som står knivskarpt på skærmen. Der kan dog godt forekomme en smule bevægelsesslør (motion blur) når man ser sport eller film med hurtige sekvenser. Jeg synes ikke at det er noget problem for mig, og det er trods alt også et 50 hz panel der sidder i.

Godt nok kalder Samsung det for 100hz CMR (Clear Motion Rate), hvilket betyder at de benytter deres eget interpoleringssystem til at indsætte “ekstra” billeder, der gør at det hele synes skarpere under hurtige sekvenser. Det kan godt være at det gør det en smule bedre, men det er vidst marginalt.

Alt dette lyder måske lidt negativt, og der er da også plads til forbedringer. Men lad os lige huske på at dette tv kun koster mellem 3 og 4.000 kr, hvilket i fladskærmsjunglen må betragtes som værende i den billige ende. Det hele kommer nok også an på hvor forvænt man er. Kommer man fra et plasma tv, vil man nok synes det er meget bevægelsesslør. Men er det er en opgradering fra et ældre lcd tv, vil man sikkert ikke lægge mærke til det.

Lyd

Højtalerne på dette tv sidder bagpå og er ikke de allerbedste i verden når det kommer til dyb fyldig lyd. Dog synes jeg de leverer et fint resultat til alm. tv kiggeri. Skal der ses film vil de fleste nok foretrække at køre lyden igennem surroundanlægget alligevel.

Er det et smart tv?

Nej, der er hverken Smart tv eller internettilslutning.

samsung_ue46f5005_3Tilslutninger

2 Hdmi indgange
1 usb indgang (til ex. direkte afspilning af DivX film, mp3 filer eller billedfremvisning)
1 optisk lydudgang (Toslink)
1 Komponentindgang (Y/Pb/Pr)
1 Hovedtelefon udgang
1 Scart indgang
1 CI slot

Konklusion

Leder man efter et nyt LED tv til billige penge, er Samsung UE46F5005 overvejelsen værd. Dog skal man være indstillet på at undvære de nyere features såsom 3D, Smart-tv og alt det andet gejl. Til gengæld får man et ganske udmærket tv med et godt billede og acceptabel lyd, til en rigtig god pris.

Jeg er sikker på at det vil kunne tilfredsstille de flestes behov – Jeg var ihvertfald ganske imponeret under min test..

Se alle specifikationerne på producentens hjemmeside: Samsung UE46F5005

 

 

Samlet vurdering
 • Byggekvalitet - 7/10
  7/10
 • Billede - 7/10
  7/10
 • Lyd - 6/10
  6/10
6.7/10
 • admin

  Selv tak, håber at du endte med at købe det og blev glad for det.

 • jdoe

  Tak for anmeldelsen! Overvejer dette fjernsyn, så godt lige at høre om det fra en kender.